Y-SECT & DJ’s on tour Jaap Heerze en Mans Prinsen

25-08-2019 - Evenement afbeelding-01-03

over dit evenement

Wil je er live bij zijn? Dat kan! Je kan niet van te voren reserveren. Wel hebben we maar plaats voor maximaal 100 bezoekers. De entree is €5,- en hierbij krijg je 1 gratis drankje. Wees op tijd want Vol = Vol! De toegangspoort gaat open om 14:00 uur, en wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Y-SECT

Y-Sect is opgericht in 1966 door Roy Gemser, Rudi Woudstra, Henk Breuring en Gerrit Krabbenbos. We traden op in de lokale clubhuizen uit de regio, en speelden de radio hits van toen. In 1967 kwam de Soulmuziek steeds vaker op de radio en was erg populair , we besloten om steeds meer van deze muziek te gaan spelen, en namen er twee blazers en een toetsenman erbij. We traden nu ieder weekend op door het hele land, en gingen ook regelmatig naar Duitsland. Eind 1969 stopten we met de Band, om diverse redenen.

Tijdens het 1e  Hengelo 60’s Revival festival  spraken we met de organisatie en deze stelden een reünie van de Band Y-SECT voor. Wat zou het geweldig zijn om 50 jaar na dato weer een Hengelose band te hebben. Y-Sect is een soul- en rhythm & bluesband en die muzieksoort is er nog niet voor het festival. Na wat telefoontjes kwamen we bij elkaar en besloten we de draad weer op te pakken. Nu treden we weer regelmatig op. Als het kan, want er zijn enkele bandleden die niet hebben stilgezeten en dus ook nog in andere groepen spelen. 

Y-SECT bestaat momenteel uit 9 leden:

Charlotte Leander Zang

Herbert Schluter Zang

Rudi Woudstra Bas

Gerrit Krabbenbos Slaggitaar

Sjoerd Schuitemaker Toetsen

Eddy Tichelaar Drums

Harry Schwankhuizen Trompet

Bennie Schurink Saxofoon

Roy Gemser Sologitaar

DJ’s on tour Jaap Heerze en Mans Prinsen

Discjockey Mans Prinsen heeft zijn sporen verdiend in de gehele regio, maar bovenal toch wel in Hengelo. Van 1973 tot 1975 draaide hij in de “Herbergh”, later nog in de Oude Lantaarn, The White House, de Jonas Bar, Kiss Kiss, Dr.John, La Cave en de Rootie Tootie. In 1988 begon hij samen met Eddon Jansen een danscafé in de voormalige Twenty Seven bar: La Vie. Een zaak die hij later verbouwde tot een goedlopende discotheek, vooral gericht op de wat oudere jongeren. De laatste jaren is hij onder andere te vinden op de mega party Hengelo 60’’s Revival. Samen met collega Jaap Heerze is hij te boeken voor feesten met gezellige Golden Oldies!

 

Jaap Heerze uit Hengelo werd als discjockey bekend onder de naam Jaap Premier. Hij draaide als 17-jarige z’n allereerste plaatjes. Daarna ging het snel, want Jaap was deejay bij de legendarische Bar Dancing E8 in Goor, verzorgde tijdens zijn militaire dienstplicht een programma bij AFN (American Forces Network) voor in Duitsland gelegerde Nederlandse militairen, draaide in de beroemde discotheek de “Herbergh” in Hengelo, bij Bruintje Beer in Rijssen en bij diverse drive in-shows in heel Nederland. Hij werd later bekend als sportverslaggever op radio en televisie bij o.a. Tros/Veronica en NOS Langs de Lijn. Momenteel treedt hij vaak op als presentator bij evenementen en concerten, als dagvoorzitter bij congressen en symposia en verzorgt hij managementtrainingen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…..samen met Mans Prinsen is hij te boeken voor feesten vol herinneringen met Golden Oldies: D.J.’s On Tour!

  • Zondag 25/08/19

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo