Orkestenzondag: Noorker Länder Kapel & Tom de Visser

noorkerlander_kapel

over dit evenement

Noorker Länder Kapel

Wij zijn het Egerländer blaasorkest de Noorker Länder Kapel en zijn een onderdeel van de HOV de Eendracht uit Hengelo. De naam van onze kapel is afgeleid van de Hengelose wijk “de Noork”, vandaar onze naamgeving de Noorker Länder Kapel. Ons blaasorkest van 20 muzikanten wordt ondersteund door het schitterende zangduo “Valerie en Frank” die de zangpartijen voor hun rekening nemen. Wij spelen en zingen nu al ruim 35 jaar de Böhmische- en
Egerländer blaasmuziek op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau. Dit altijd weer met heel veel plezier! Plezier wat de Noorker Länder Kapel telkens weer uitstraalt bij alle optredens, zowel in binnen- als buitenland.

Hoofdzakelijk spelen wij de muziek van Ernst Mosch, Peter Schad en Freek Mestrini, waarbij de lichtvoetige muziekstukken van deze componisten onze voorkeur geniet. De Noorker Länder Kapel treedt meestal op in Duitsland, en wel in het Tecklenburger Land en het Teutoburgerwoud, waar deze kapel bijzonder geliefd is en daardoor veel gevraagd wordt op allerlei feesten en concerten.

Vandaag zeggen wij dan ook; “Auf Geht’s . . . Zum Volksmusik!”; en wel naar die prachtige polka’s, walsen en marsen die u heel bekend in de oren zullen klinken. En u mag natuurlijk altijd meeklappen, meedeinen, meezingen en als het effe kan, ook meedansen! Wij wensen u veel luistergenot en kijkplezier en wij hopen dat wij elkaar nog eens vaker zien!

Kapelmeester : Hendrik-Jan Mutsaers.                 Zangduo : Valerie Brok en Frank Horck.

Moderatie : Peter Brok / Fred-Ric Schrijvers.        Alg. leiding : Hans Nijhof.

Tom de Visser

Tom de Visser is de songwriter die afgelopen jaar 4e werd bij Idols, waardoor hij via zijn nieuw gevonden publiek een succesvolle crowdfunding af heeft kunnen ronden. Met het opgehaalde geld heeft hij net (2017) z’n eerste debut EP uitgebracht met songs die klinken als een mix tussen John Mayer, Gavin DeGraw, John Mayer en Ed Sheeran. Kom zijn band live checken!

  • Zondag 09/09/18

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo