FRÉ the band & Jazz Combo 5on2

1 september-03

over dit evenement

FRÉ the band

Twee jaar na de release van FRÉ’s eerste album Nature’s Songs, presenteert de band met We Lift Each Other Up – een album gewijd aan familie – een nieuw muziekprogramma dat de luisteraar weer aanzet tot verwondering en reflectie. Terugkijkend op verschillende ervaringen van geluk, verdriet, liefde, verlies, vreugde en veel muziek gaat de Nederlandse zangeres en componiste Frederike Berendsen op een zoektocht naar haar roots en bestudeerd welke ervaringen, relaties en keuzes ze tot de vrouw hebben gemaakt, wie ze nu is. Het album, dat in 2019 uitkomt, wordt door de internationaal gerenommeerde zanger Michael Mwenso (werkte o.a. met James Brown, Wynton Marsalis) geproduceerd. Berendsen leerde Mwenso kennen toen ze in de herfst van 2017 in New York woonde. Naast haar band zullen ook de Zuid-Afrikaanse zanger Vuyo Sotashe (werkte o.a. met Somi, Laura Mvula, Wynton Marsalis) en meerderde familieleden van de zangeres op het album te horen zijn.  

FRÉ zijn…

Frederike Berendsen       – Zang, Charango, E-Gitaar, Ukulele, Compositie

Julian Bohn                        – Piano, Rhodes, Synth

Caris Hermes                     – Contrabas

Lukas “Bobby” Büning     – Drums

Jazz Combo 5on2

5on2 Jazz Combo is opgericht in 2000 en heeft zijn wortels in de Jazz Workshop van de Enschedese Muziekschool. Het merendeel van de bandleden heeft dan ook les gehad op deze school; anderen hebben hun oorsprong in een harmonieorkest. Alle leden van de band zijn amateurs en enthousiaste jazzliefhebbers door niet alleen deze muziek te beluisteren maar deze ook te spelen. De stijl van de band is gericht op moderne mainstream jazz. Het kwintet probeert een zo breed mogelijk publiek te bereiken door met veel swing songbook standaards te spelen als ook modernere jazz composities.

Naast de moderne Amerikaanse jazz stijlen alsook de West-Europese invloeden vinden de muzikanten het ook leuk Zuid-Amerikaanse ritmen en klanken te laten horen. Dit betekent b.v. blues en bebop naast tropische klanken als bossanova, samba of calypso met een duidelijk jazzy tintje. De band heeft in het repertoire stukken staan van componisten als Herbie Hancock, Dizzi Gillespie, Billy Strayhorn, Sonny Rollins, Miles Davis, Charlie Parker, Sergio Mendes en Antonio Jobim. 5on2 speelt op een voor ieder begrijpelijke manier moderne jazzmuziek en de muzikanten doen dit met een enthousiasme die doorgaans bij echte amateurs te vinden is.

Bezetting:

Harold ten Cate – Sax.

Mirjam Wolf – Piano/Zang.

Ger Nijmeijer – Bas.

Rinus Kwekkeboom – Drums.

  • Zondag 01/09/19

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo