Dreamin of Jessie & Highway 61

04-08-2019 - Evenement afbeelding-01

over dit evenement

Dreamin of Jessie

Muziekstijl / genre: Semi-akoestische popliedjes

Biografie:
Dreamin’ of Jessie is een semi-akoestische vijfmansformatie uit Hengelo die relatief onbekende liedjes met een oorsprong in pop, jazz, bluegrass, (Indie)pop en wereldmuziek vertolkt naar sferische nieuwe muzikale pareltjes. Muzikaal plezier en samenspel zijn sleutelwoorden!
Zang, licht versterkte akoestische instrumenten en percussie-instrumenten uit verschillende windstreken voeren je mee met warme klanken tijdens een van de sfeervolle optredens.

Afgelopen jaar speelde de band met veel plezier tijdens verschillende foodtruckfestivals en culturele festivals in onder meer Enschede, Deventer, Utrecht, tijdens een tuinenfestival in Boekelo, bij de huiskamerconcerten van Muziek bij de Buren en op de bijzondere locatie van de Watertoren in Hengelo.

Formatie:

Rinske Zevenbergen Ruud de Koning Jeroen van Geldrop Jeroen Strengers Bart Mol

Zang, gitaar
Gitaar, mandoline Basgitaar, zang
Drum, percussie, zang Piano

Highway 61

Het was 1964 toen het school/vriendenbandje de naam wijzigde van Le Pierre naar Highway’61Gerrit Trip vroeg Bert ter Brugge of hij als zanger bij de groep zou willen komen. Ze speelden toen repertoire van o.a. John Mayel and the Bluesbreakers, Them, The pretty things, John Lee Hooker en eigen nummers. Ze traden in die tijd op, net als alle beginnende Enschedese Beatbandjes, in het clubhuizen circuit zoals De Sloep, Katheeker, Beetshuis, Bijenkorf en ook Irene en Beattown. De toenmalige bezetting was: Gerrit Trip (Lead gitaar en backing vocals), Bert ter Brugge (lead vocals), Volker ter Horst  (slagwerk), Bennie Overink (Rythem gitaar), Bert Snel (Bas gitaar) die later werd vervangen door Edo de Vries.  Highway’61 in de oorspronkelijke formatie is opgehouden te bestaan eind 1968. Ze hebben de draad weer opgepakt ter gelegenheid van het eerste TextielBeat gebeuren halve wege de jaren tachtig. Sinds 1985 hebben zich de broertjes Timmer (Ab op drums en Cor op bas) zich bij de groep aangesloten. Frank ter Riet (Lead gitaar en backing vocals) is er bijgekomen in 1995.

  • Zondag 04/08/19

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo