Born2Brass & De Borghenders

05-05-2019 - Afbeelding evnement

over dit evenement

Born2Brass (koperensemble)

Sinds jaar en dag heeft de Euregio Brassband uitvoeringen verzorgd in winkelcentra, stads- of dorpskernen, kerken, bij restaurants, parken en andere plaatsen waar een muzikale omlijsting op zijn plaats is. Voor de kerstperiode zijn wij beschikbaar om met ons ensemble “Born2Brass” de kerstsfeer te vergroten. We spelen allerlei soorten kerstmuziek, de toonzetting doet denken aan de “Christmas” sfeer in Engeland. Van traditionals als “Jingle Bells”, “Rudolph the red nosed rendeer” tot typische kerstkoralen als “Away in a manger”, “Stille nacht” en vele andere liederen. Ook in het voorjaar komen we graag met onze muziek uw omgeving verfraaien met ons ensemble Born2BrassOns repertoire is breed samengesteld, zodat we vrijwel ieder gewenste sfeer kunnen oproepen. U kunt denken aan vrolijke muziek gebaseerd op volksmuziek, maar ook aan bewerkingen van klassieke werken, concertmarsen, popmuziek, big band sound, nationale liederen (rond Koninginnedag of bevrijding) en natuurlijk origineel voor brassband geschreven werken. Kwaliteit van muziek is ons visitekaartje. Onze muzikanten zijn geoefende spelers en we brengen dan ook graag een aan uw wensen aangepast repertoire ten gehore. In overleg met ons is te bepalen hoe we dit op muzikaal en financieel goede wijze kunnen realiseren. 

 

Neem voor meer informatie vooral (vrijblijvend) contact met ons op:

Harmen Droogendijk (voorzitter)

Telefoon: +31 53 851 0425

Mobiel: +31 6 1643 4963

E-mail:info@euregiobrassband.nl

 

De Borghenders

ZINGEN EN MEEZINGEN MET DE ZANGGROEP DE BORGHENDERS,

Ze bestaan nu drie jaar, de zanggroep de Borghenders onder leiding van Freek Lindenhovius. Dertien gepensioneerde mannen die zingen heel leuk vinden en iedere maandagmiddag repeteren in het Rode Kruisgebouw in Borne. Zingen vinden we allemaal erg leuk zegt woordvoerder Freek Lindenhovius.

We zijn met vier muzikanten en de rest van ons zingt.

We zingen ook wat we zelf leuke liedjes vinden en dat kan van alles zijn.

Gemiddeld treden we zo’n twee keer per maand op.

In oktober 2016 hebben we in Borculo meegedaan aan een korenfestival en daar wonnen we de tweede prijs.

En dat is leuk als je nog maar pas samen zingt. Ik denk dat de prijs meer door ons enthousiasme was dan voor de zang.

Wat wordt geboden?

De liedjes variëren van Nederlandse liedjes: `Daar bij de waterkant`, tot `By the rivers of Babylon`.

Van het Duitse `Friesenlied` tot `Sloop John B,` het klinkt allemaal bekend.

Ieder lied wordt door Freek Lindenhovius van een inleiding voorzien.

Na de pauze gaat de groep verder de wereld in: Van `Sari Marijs` tot `The Old Calahan,` van country tot `Oh Heideroosje`.

  • Zondag 05/05/19

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo