Orkestenzondag: Bigband Eightynine & Ellis

2017 2105 Bigband Borne foto's (19)

over dit evenement

Bigband Eightynine

De band is in 1989 opgericht in Borne (Twente, Overijssel) door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving.

De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’20 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen.

Zangeres Loes Ossevoort en zanger Martin ter Haar maken de show compleet. Zij brengen hun interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en Billy Holiday.

Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band, dit maakt Big Band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 hebben meegemaakt zijn er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt.

Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

Ellis

  • Zondag 08/07/18

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo