Coverbandzondag: Rolink en Verpalen & Bonsoir

R&V2016Houtmaat2

over dit evenement

Rolink en Verpalen

Gerard Rolink en Bart Verpalen waren in de jaren 60 de oprichters van de Drentse band ‘Rainy-Day Men’ (voorheen The Fellows) en speelden muziek van onder meer Them, the Animals en John Mayall’s Bluesbreakers.

Ze traden met veel succes op in clubs in Noord Nederland en Duitsland.

Door de studie en de liefdes gaan ze op een gegeven moment elk hun eigen weg waardoor de band ophoudt te bestaan.

Gerard speelt daarna in vele bands in Emmen en omgeving, waaronder de groep Human Orchestra. Hij besluit van zijn hobby zijn vak te maken, gaat naar het conservatorium en studeert af als docent lichte muziek. Naast popmuziek speelt hij ook steeds meer jazz en begeleidt hij o.a. Jenne Meinema en Hans Dulfer.

Bart speelt geruime tijd in de Winterswijkse folk-rockgroep ‘Goed Folk’ en doet wat sessiewerk met o.a. Wouter Muller. De laatste jaren treedt hij solo op met combinaties van Britse folk, Amerikaanse blues en eigen composities.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan.. want de heren komen elkaar weer tegen en de chemie is als vanouds.

Ze besluiten als duo de draad weer op te pakken en spelen oude blues, moderne folk en popnummers, dit alles overgoten met een eigenzinnig sausje van soms heftig dan weer ingetogen gitaarwerk en dito zang.

Gerard Rolink: electrische gitaren, dobro, baritongitaar en zang

Bart Verpalen: zang, akoestische gitaren, bouzouki, dulcimer

Luister naar de muziek van Rolink en Verpalen.

http://www.youtube.com/watch?v=NL1EJC8y4vI

http://www.youtube.com/watch?v=WvE5GFcXCG4

http://www.youtube.com/watch?v=WvK96fA6cno

Bonsoir

Deze energieke akoestisch coverband weet van iedere gelegenheid een sensationeel feest te maken. Onder begeleiding van toetsen, gitaar en percussie wakkeren zij met hun meerstemmige zang het kampvuur gevoel aan bij hun publiek en zorgen zij voor de ultieme festivalsfeer.

  • Zondag 26/08/18

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo