Backyard Sessions: Jaap Heerze en Mans Prinsen & Bek vol zand

foto-bek-vol-zand

over dit evenement

Jaap Heerze en Mans Prinsen

Bek vol zand

Stringband Bek vol Zand vond ooit zijn oorsprong in de Twentse veengronden. Ze lagen al sinds 2009 onder een inspirerende steen ergens in het land. Justin Zandbergen, Thomas van Voorst en Matthijs Oldenhuis. Op een stoffig festival aan de oevers van de Poolse Oder ontstond de naam en filosofie van, en voor de band. De setlist bestaat, op enkele opzwepende covers na, voornamelijk uit eigen werk. Een combinatie van roots, blues, bluegrass, swing en country/americana gerelateerde klanken, met zowel Engels als Nederlandstalige teksten.

In de zomer van 2013 maakte het publiek voor het eerst kennis met Bek vol Zand. Van theaterzaal naar kraakpand, van internationaal bierfestival tot in je lokale kroeg, Bek vol Zand heeft zich ondertussen overal in het zweet gespeeld.

In januari 2016 neemt Jur van Mill (lead vocals, mandoline en gitaar) het stokje van Justin over als frontman. Justin speelde zijn laatste show met Bek vol Zand op het Heartland festival in Metropool te Hengelo.

De band heeft ondertussen twee E.p’s uitgebracht (Eat, work and pray, Fisherman’s Yarn) en werkt momenteel weer hard richting een derde release in een nieuwe samenstelling met Jur van Mil als frontman.

  • Zondag 29/07/18

  • 14:30 - 17:00

  • Houtmaatweg 9, Hengelo